EMU DSpace
Liitotsing
  • Eesti 
    • English
    • Eesti
  • Logi sisse
    • English
    • Eesti
Otsi 
  •   DSpace
  • Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
  • VLI publikatsioonid
  • Digivakk
  • Otsi
  •   DSpace
  • Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
  • VLI publikatsioonid
  • Digivakk
  • Otsi
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Otsi

Näita filtreidPeida filtrid

Filtrid

Kasuta filtreid otsingutulemuste peal.

1.-10. nimetus 29-st

  • Sorteerimine:
  • Relevance
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Tulemusi lehel:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100

Leitud tulemused

Pisipilt

Jõevähk ja teda ohustavad võõrvähiliigid 

Kaldre, Katrin (koostaja); Hurt, Margo (koostaja); Paaver, Tiit (koostaja) (Eesti Loodusfoto, 2019)
Levik. Jõevähi looduslik levila ulatub Loode-Venemaalt Atlandi ookeani rannikuni ja Vahemerest Põhja-Skandinaaviani. Inimene on tema levikut laiendanud, viies selle liigi näiteks ka Briti saartele, kus teda varem polnud. ...
Pisipilt

Campylobacter spp. toidupatogeenina 

Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, 2019)
Haigus ja nakatumine. Campylobacter spp. (edaspidi kampülobakter) on kõige sagedasem toidutekkeliste bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustaja Eestis ja Euroopa Liidus. Kamülobakterenteriidi tavapärased sümptomid on ...
Pisipilt

A-hepatiidi viirus toidupatogeenina 

Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, 2020)
A-hepatiit on väga nakkav, haiguse peiteperiood on keskmiselt 28-30 päeva. A-hepatiit on üle maailma levinud haigus, mis võib esineda nii üksikjuhtumite kui ka haiguspuhangutena. Eestisse tuuakse A-hepatiit eelkõige ...
Pisipilt

Noroviirused toidupatogeenina 

Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, 2020)
Noroviirused on kõige sagedasemad mitte-bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustajad maailmas. Haiguse inkubatsiooniperiood on 10 kuni 50 tundi, keskmiselt 24 tundi. Kõige iseloomulikumateks haigustunnusteks on iiveldus ...
Pisipilt

Taimsete õlidega seotud keemilised ohud 

Püssa, Tõnu (Eesti Maaülikool. Toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Taimsete õlide (rasvadega) seotud keemilised ohud tulenevad kas nende ainete looduslikust esinemisest taimes või keskkonnas või tekivad õli tootmise, transpordi või säilitamise käigus. Õli keemiline koostis sõltub oluliselt ...
Pisipilt

Salmonella spp. toidupatogeenina 

Roasto, Mati (koostaja) (Eesti Maaülikool, 2021)
Salmonella perekonda kuuluvad bakterid põhjustavad salmonelloosi, mis on maailmas üks sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgistus. Salmonella on kõige olulisem toidutekkeliste haiguspuhangute põhjustaja Eestis ning Euroopa ...
Pisipilt

Koduloomade nimetused 

Nahkur, Esta; Koll, Piia-Liisa; Järv, Eha; Rannamäe, Eve (2020)
Loomade luud ja hambad ning nende fragmendid on arheoloogilistel väljakaevamistel sagedasteks leidudeks. Teaduslikuks tõlgendamiseks on vajalik need luud määrata skeletielement, võimalusel ka sugu ja vanus, kuid mis ...
Pisipilt

Jõevähk ja teda ohustavad võõrvähiliigid 

Hurt, Margo (koostaja) (Eesti Maaülikool. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut. Vesiviljeluse õppetool, 2021)
Levik. Jõevähi looduslik levila ulatub Loode-Venemaalt Atlandi ookeani rannikuni ja Vahemere maadest Põhja-Skandinaaviani. Inimese kaasabil on liigi levik mitmes suunas laienenud. Jõevähi seisund on Euroopas viimase 150 ...
Pisipilt

Allergeenide ohje toidukäitlemisettevõttes 

(Eesti Maaülikool, 2019)
Toiduallergia on immunoglobuliin E (IgE) ehk immuunsüsteemi vahendatud reaktsioon, mis on reprodutseeritav sama toidu suu kaudu manustamisel. Selle tulemusena vabanevad bioloogiliselt aktiivsed ehk virgatsained (nt ...
Pisipilt

Toidualase teabe esitamise põhinõuded 

(Eesti Toiduainetetööstuse Liit, 2017)
Toidualase teabe esitamist reguleerivad ennekõike Euroopa Liidu määrus nr 1169/2011, põllumajandusministri 28.11.2014 määrus nr 109 "Toidupartii tähistamise nõuded" ning põllumajandusministri 11.03.2015 määrus nr 24 ...
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kõik kirjed Eesti Maaülikooli digitaalarhiivis DSpace on autoriõigusega kaitstud, kui ei ole teisiti märgitud.
Andmete haldamise poliitika
Tagasiside
 

 

Sirvi

Kogu DspaceValdkonnad & kollektsioonidAastaAutoridPealkirjadMärksõnadSelles kollektsioonisAastaAutoridPealkirjadMärksõnad

Sirvi

AutorJeremejeva, Julia (koostaja) (4)Kalmus, Piret (koostaja) (4)Roasto, Mati (koostaja) (4)Roasto, Mati (3)Tähepõld, Katrin (koostaja) (3)Hurt, Margo (koostaja) (2)Mõtus, Kerli (koostaja) (2)||| (2)Järv, Eha (1)Kaldre, Katrin (koostaja) (1)... Kuva rohkemMärksõnateabematerjalid (28)ravijuhendid (15)toiduohutus (8)kõhulahtisus (4)emised (3)emakapõletik (2)jõevähk (2)lammas (2)lehmad (2)Listeria monocytogenes (2)... Kuva rohkemAasta2022 (2)2021 (2)2020 (4)2019 (19)2018 (1)2017 (16)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kõik kirjed Eesti Maaülikooli digitaalarhiivis DSpace on autoriõigusega kaitstud, kui ei ole teisiti märgitud.
Andmete haldamise poliitika
Tagasiside