Search
Now showing items 1-4 of 4
Items matching your query
Campylobacter spp. toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2019)
Haigus ja nakatumine. Campylobacter spp. (edaspidi kampülobakter) on kõige sagedasem toidutekkeliste bakteriaalsete gastroenteriitide
põhjustaja Eestis ja Euroopa Liidus.
Kamülobakterenteriidi tavapärased sümptomid on ...
A-hepatiidi viirus toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2020)
A-hepatiit on väga nakkav, haiguse peiteperiood on keskmiselt 28-30 päeva.
A-hepatiit on üle maailma levinud haigus, mis võib esineda nii üksikjuhtumite kui ka haiguspuhangutena. Eestisse tuuakse A-hepatiit eelkõige ...
Noroviirused toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2020)
Noroviirused on kõige sagedasemad mitte-bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustajad maailmas. Haiguse inkubatsiooniperiood on 10 kuni 50 tundi, keskmiselt 24 tundi. Kõige iseloomulikumateks haigustunnusteks on iiveldus ...
Staphylococcus aureus toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2019)
Haigus ja nakatumine. Staphylococcus aureus (S. aureus) on oluline seetõttu, et võib toota enterotoksiine, mis põhjustavad sageli
toidumürgistusi. Inimeste haigestumine toimub toksiinidest saastunud toidu söömise ...