Now showing items 1-4 of 4

  • A-hepatiidi viirus toidupatogeenina 

    Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, 2020)
    A-hepatiit on väga nakkav, haiguse peiteperiood on keskmiselt 28-30 päeva. A-hepatiit on üle maailma levinud haigus, mis võib esineda nii üksikjuhtumite kui ka haiguspuhangutena. Eestisse tuuakse A-hepatiit eelkõige ...
  • Koduloomade nimetused 

    Nahkur, Esta; Koll, Piia-Liisa; Järv, Eha; Rannamäe, Eve (2020)
    Loomade luud ja hambad ning nende fragmendid on arheoloogilistel väljakaevamistel sagedasteks leidudeks. Teaduslikuks tõlgendamiseks on vajalik need luud määrata skeletielement, võimalusel ka sugu ja vanus, kuid mis ...
  • Noroviirused toidupatogeenina 

    Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, 2020)
    Noroviirused on kõige sagedasemad mitte-bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustajad maailmas. Haiguse inkubatsiooniperiood on 10 kuni 50 tundi, keskmiselt 24 tundi. Kõige iseloomulikumateks haigustunnusteks on iiveldus ...
  • Taimsete õlidega seotud keemilised ohud 

    Püssa, Tõnu (Eesti Maaülikool. Toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
    Taimsete õlide (rasvadega) seotud keemilised ohud tulenevad kas nende ainete looduslikust esinemisest taimes või keskkonnas või tekivad õli tootmise, transpordi või säilitamise käigus. Õli keemiline koostis sõltub oluliselt ...