Piima tootmise ja töötlemise efektiivsus Saidafarm OÜ-s aastatel 2015-2019
Abstract
Piimakarjakasvatus on läbi aegade olnud Eesti jaoks oluline tootmissuund. Mahepiima
tootmisel ja töötlemisel on roll tervisliku toidu ja loodushoidlike väärtuste pakkujana
Eesti tarbijale. Kuigi mahetootmisega tegelevad ettevõtjad tegutsevad sageli just
ebasoodsamates loodustingimustes, kus põllukultuuride saagikus ja sellest tulenevalt ka
lehmade piimatoodang on madal, tuleb ka neil tagada majanduslik jätkusuutlikkus.
Bakalaureusetöö eesmärk on selgitada välja piimatootmise ja töötlemise efektiivsus
mahepõllumajandusliku tootmisega ettevõttes Saidafarm OÜ. Dairy farming has always been an important production branch in Estonia. Production
and processing of organic dairy milk serves an important role in providing healthy food
and nature conservation values for Estonian consumers. Although organic companies
often operate in less favourable natural conditions, where crop yields and consequently
cow's milk production are low, they must also ensure economic sustainability. The aim
of the bachelor's thesis is to find out the efficiency of milk production and processing in
an organic production company Saidafarm Ltd.