Search
Now showing items 1-10 of 45
Items matching your query
Toidu säilimisaja määramine. 1. osa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
Eesti vutikasvatuse ja eesti vutitõu aretuse ajalugu : Eesti vutikasvatuse 40. ja eesti vutitõu 30. juubeliks
(Coifield ja Kalmare, 2017)
Eesti vutikasvatuses saab käesoleval aastal täis 40 aastat. 1977. a.
asutati Kaiavere vutifarm ja alustati tööstuslikku vutimunade ja vutiliha
tootmist. 1977. aastat tuleb lugeda ka eesti vutitõu aretamise algaastaks.
Eesti ...
Terve loom ja tervislik toit : konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2018" artiklite kogumik
(Eesti Maaülikool, 2018)
Armas lugeja!
Ligemale kümme aastat tagasi ütles direktor Toomas Tiirats veterinaarmeditsiini
ja loomakasvatuse instituudi teadusürituse eel meediale: “Usume, et teadmiste- ja
tehnoloogiapäev annab palju uusi ja häid ...
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
(Eesti Maaülikool, 2008)
Veterinaariaalast haridust on Tartus antud alates 1848. aastast,
mil asutati Tartu Veterinaariakool. Aastatel 1873–1918 kandis kool
nime Tartu Veterinaariainstituut. 1919. aastal avati Tartu Veterinaariainstituudi
baasil ...
Mahepõllumajanduslik seakasvatus
(Põllumajandusministeerium, 2010)
Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses
lähtutakse eelkõige loomade heaolust.
Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend,
kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada.
Loomad peavad saama ...
Mahepõllumajanduslik piimakarjakasvatus
(Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, 2016)
Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises
loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade
heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend,
vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb
arvestada. Loomad peavad saama ...
Campylobacter spp., Listeria monocytogenes'e ja Shiga-toksiine tootva Escherichia coli'ga seonduvate toiduohutuse riskide hindamine Eestis
(Eesti Maaülikool. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, 2015)
Ameerika Ühendriikides antud hinnangute alusel põhjustavad 31 peamist toidupatogeeni igal aastal 9,4 miljonit haigusjuhtumit, 55,961 hospitaliseerimist ning 1351 surmajuhtumit (Scallan et al., 2011). Enamik neist ...
Kõrge patogeensusega lindude gripi riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2013)
Lindude gripp (LG) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne ortomüksoviroos, millele on
vastuvõtlikud nii mets- kui kodulinnud ning mis ohustab ka imetajaid, sh inimest. LG viirusega
(LGV) nakatunud lindudel võib haigus ...
Terve loom ja tervislik toit : konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2019" artiklite kogumik
(Eesti Maaülikool, 2019)
Hea kolleeg!
Tere tulemast Tartusse! Käes on järjekordne konverents „Terve loom ja tervislik toit“.
Kui eelmisel aastal tähistasime 170 aastat veterinaarhariduse andmisest Tartus, siis
tänavu saame tagasi vaadata ...
Konverents Veterinaarmeditsiin 2017 : abstraktid : Tartus, 27.-28. oktoober 2017
(Eesti Loomaarstide Ühing, 2017)
Konverentsi Veterinaarmeditsiin 2017, Tartus, 27.-28.oktoober 2017 kokkuvõtted