Search
Now showing items 1-10 of 138
Items matching your query
Toidutööstuse seadmete, töövahendite ja pindade puhastamise ning desinfitseerimise juhend
(Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 2018)
Sõltuvalt ettevõtte tegevuse eripärast ja sellega kaasnevatest riskidest peavad hooned ja sisseseade olema planeeritud nii, et oleksid tagatud järgmised põhimõtted:
• Toidu saastumise võimalus on viidud miinimumini kogu ...
Toiduohutuse nõuded toidu veol
(Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 2018)
Nii toidutoorme vedu ettevõttesse kui ka valmistoodete vedu ettevõttest välja võib toimuda veovahendiga, mille veoruumis on toidu omaduste säilitamiseks vajalikud tingimused ja kus toit ei saastu ega halvene selle omadused. ...
Olulised toidupatogeenid : ohtlikkus, kasvuparameetrid, ohjamise võimalused
(Eesti Maaülikool, 2019)
Toidupatogeenide all mõeldakse baktereid, mikroskoopilisi seeni, nt hallitusseeni, viiruseid,
prioone ja algloomi, mis võivad erinevatel põhjustel toitu sattuda, reeglina toidus paljuneda
ja/või toksiine toota ning teatud ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa. (täiendatud ja parandatud väljaanne) : mikrobiolooglised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule. Käesolev juhend ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa : mikrobioloogilised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule.
Sageli on ...
Toidu säilimisaja määramine. 1. osa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
Mahepõllumajanduslik linnukasvatus
(Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, 2020)
Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises linnukasvatuses
pannakse suurt rõhku lindude heaolule.
Linnud peavad saama võimalikult liigiomaselt käituda,
süüa liigiomast sööta.
Eestis on peamine mahelinnukasvatusharu ...
Kasvatatavate kalade haigused : õpik kõrgkoolidele
(Eesti Maaülikool : Eesti Loodusfoto, 2016)
Eesti keeles on kalade haigusi, peamiselt küll parasitaarhaigusi, käsitlevaid
väljaandeid ilmunud võrdlemisi palju. Näiteks Viktor Pihti brošüür „Kalade
haigused“ (ilmunud 1964), O. Baueri jt koostatud „Ihtüopatoloogia“ ...
Eesti vutikasvatuse ja eesti vutitõu aretuse ajalugu : Eesti vutikasvatuse 40. ja eesti vutitõu 30. juubeliks
(Coifield ja Kalmare, 2017)
Eesti vutikasvatuses saab käesoleval aastal täis 40 aastat. 1977. a.
asutati Kaiavere vutifarm ja alustati tööstuslikku vutimunade ja vutiliha
tootmist. 1977. aastat tuleb lugeda ka eesti vutitõu aretamise algaastaks.
Eesti ...
Veterinaarhistoloogia : õpik kõrgkoolidele
(Tartu Ülikooli Kirjastus, 2016)
Marina Aunapuu õpik "Veterinaarhistoloogia"
valiti riikliku programmi „Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013-2017“ ekspertkomisjonide ja programmi juhtkomitee poolt 2016. aasta parimaks eestikeelseks õpikuks.