Search
Now showing items 1-10 of 26
Items matching your query
Lutsernikasvatus
(Eesti Maaülikool, 2006)
Veiste põhisöödaks olevad rohusöödad võimaldavad liikide ja segude
oskuslikul valikul söötmise sellise korralduse, et loomad on
terved ja nende toodang tervislik. Kaasajal on rohusöötade kõige
olulisemad toiteväärtuse ...
Mitmeliigiliste põõsasribade rajamine
(Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, 2001)
Paljudes Lääne-Euroopa riikides on põllumajandusmaastikega seotud loomade,
lindude ja putukate arvukus ning liigirikkus põllumajanduse intensiivistamise
tagajärjel tuntavalt vähenenud. Viimasel ajal on järjest rohkem ...
Geneetiliselt muundatud põllukultuuride, tava- ja mahepõllumajanduse kooseksisteerimise võimalustest
(Eesti Maaülikool, 2006)
Kes või mis on GMO?
Geneetiliselt muundatud organism ehk GMO on elusolend
(näiteks bakter, taim), kelle pärilikkuse ainet ehk DNA-d
on geenitehnoloogilisi võtteid kasutades muudetud. Kui
tavapärane sordiaretus tegutseb ...
Mahepõllumajanduse alused
(Põllumajandusministeerium, 2009)
Mahe- ehk ökoloogiline põllumajandus on loodushoidlik tootmisviis, mis põhineb
tasakaalustatud aineringlusel ja kohalikel taastuvatel varudel.
MAHEPÕLLUMAJANDUSE PÕHIMÕTE ON TOIMIDA KOOS LOODUSEGA,
MITTE TEMA ARVEL.
Eduka ...
Rohusööda toiteväärtus
(Eesti Põllumajandusülikool, 2005)
Veisekasvatus on Eesti põllumajanduses eelistatud tootmisharu,
kus kulutused rohusöötadele määravad suures osas tootmise tulukuse.
Rohusöödad, olles veiste põhisöödad, peavad võimaldama
veiste söötmise korralduse nii, ...
Turundusest - alustavale otseturundajale : kuidas luua lisaväärtust ja seda turunduslikult kasutada
(Eesti Maaülikool, 2007)
Kogu maailma põllumajandustootjatel on üha raskem toime tulla tingimustes,
kus toorme hinnad tõusevad, aga saaduste hinnad ülemaailmse konkurentsi
tõttu langevad. Seepärast on hakatud pöörama tähelepanu lisaväärtuse ...
Mahepõllumajandussaadustele lisandväärtuse andmine, kvaliteet ja turustamine
(Põllumajandusministeerium, 2007)
Mahepõllumajandus on Eestis viimase kümnekonna
aasta jooksul jõudsalt laienenud. Mitmekordistunud
on nii tootjate arv kui ka mahepõllumajandusmaa
pindala. Mõnevõrra tagasihoidlikum
on aga olnud mahetöötlemise ...
Lõhnaained - põllumajandusest ja tööstusest
(Balti Keskkonnafoorum, 2007)
Ebameeldivate lõhnade tekkeallikad ja -põhjused on erinevad – näiteks võivad need olla
seotud tööstuse, aga ka põllumajandustegevusega. Kuigi lõhnade kahjulik mõju inimeste
tervisele väljendub ainult teatud lõhnavate ...
Agronoomia 2006
(Jõgeva Sordiaretuse Instituut; Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut; Eesti Maaviljeluse Instituut, 2006)
Tulemuste publitseerimine on alati olnud teadustöö lahutamatuks osaks.
Tänapäeval, mil teadlase töö sisukust ning tulemuslikkust hinnatakse eelkõige
rahvusvaheliselt tunnustatud erialaajakirjades avaldatud artiklite ...
Kohaliku toidu tootmine, töötlemine ja turustamine : lühike juhend kohaliku toidu väiketöötlemisega alustajale
(Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, 2007)
Väljendil „kohalikul toit“ on erinevaid määratlusi. Kõige sagedamini mõeldakse selle all teatud
geograafi lises piirkonnas, tarbimiskohast umbes 50-100 km raadiuses toodetud toitu.
Arvestades Eesti väiksust, võib teatava ...