Otsi
1.-10. nimetus 388-st
Leitud tulemused
Seleeniga rikastatud kanamunad
(2012)
Seleen on väga oluline toitaine. Seleeni puudus on seotud inimese immuunsüsteemiga ja põhjustab suuremat vastuvõtlikust erinevate haiguste suhtes. Se keskmine sisaldus vereseerumis peaks olema 80-120 mikrogrammi liitri ...
Tartu kaubandusvõrgus müüdavate sulatatud juustude mikrobioloogiline uuring
(2012)
Praktiliselt kõik toiduained, välja arvatud steriliseeritud, sisaldavad erineval määral mikroorganisme või nende toksiine. Mikroorganismide hulgas võivad olla patogeensed bakterid, mis võivad põhjustada erinevaid haigusi ...
Hobuste Rakendisport Eesti Vabariigis
(2013)
Käesoleva magistritöö eesmärgiks oli anda ülevaade Eesti rakendispordi hetkeseisust ning tutvustada laiemale üldsusele Eestis populaarsust koguvat spordiala.
Tulemuste saamiseks ja järelduste tegemiseks viidi läbi küsitlus ...
Narva ja Kunda populatsioonidest pärit lõhe (Salmo Salar L.) noorkalade kasvatamine Põlula Kalakasvatuskeskuses
(2012)
Käesoleva bakalaureusetöö eesmärgiks oli uurida võrdlevalt Narva ja Kunda jõest pärit sugukalade kasvu, suurust, viljakust ja suguproduktide kvaliteeti ning noorkalade kasvu ja ellujäämust. Selleks analüüsiti emaskalade ...
Jõevähi (Astacus astacus L.) viljakus Eesti veekogudes, selle sõltumine vähi suurusest ja lapihaiguse mõju viljakusele
(2012)
Käesoleva bakalaureusetöö eesmärgiks oli uurida jõevähi viljakust ja seda mõjutavaid
tegureid. Töö käigus määrati vähkide viljakus erinevates veekogudes, selgitati välja viljakuse
seos vähi pikkusega ning hinnati ...
Campylobacter spp. in Estonian Broiler Chicken Production Chain and the Co Effect of Pro- and Prebiotics on the Campylobacter spp. Strains in vitro
(Eesti Maaülikool, 2010)
Termofiilsed kampülobakterid on sagedased akuutse gastroenteriidi tekitajad inimestel. Kampülobakterenteriiti haigestumise peamisteks põhjusteks on ebapiisavalt kuumtöödeldud või kuumtöötluse järgselt kampülobakteritega ...
Lehmade söömiskäitumine
(2012)
Hinnata individuaalsete lehmade söömust karjamaal on raske ja ebausaldusväärne.
Täisratsioonilise segasööda korral tekib tõenäoliselt vähem segadusse ajavaid muutujaid, nii
et hinnates söömust söödalavalt suutäite arvu ...
Ternespiima osakeste suurusjaotuse ja tehnoloogilise töötlemise võimaluste uurimine
(2012)
Magistritöö kirjanduse ülevaates kirjeldatakse erinevaid ternespiima töötlemise tehnoloogiaid
ja tehnoloogilisi lahendusi, tagades ternespiima bioaktiivsete omaduste säilimise ning
uuritakse ternespiima koostist ja selle ...
Probiootikumid vasikate söödaratsioonides
(2012)
Probiootikumide kasutamise traditsioonid on pikad. Probiootikume sisaldavaid fermeteeritud
toiduaineid on inimtoitumisel kasutatud aastasadu, enamus sellest ajast siiski
alateadlikult. Seoses mikrobioloogiateaduse arenguga, ...
Daugava lõhekarja geneetiline iseloomustus ja sobivus Pärnu jõe hävimisohus lõhepopulatsiooni taastamiseks
(2015)
Suurima taastootmispotenstiaaliga Pärnu jõe lõhepopulatsioon on hävimisohus, mille
põhjuseks on eelkõige Sindi tammi poolt tõkestatud juurdepääs koelmutele. Seetõttu
vajab Pärnu lõhepopulatsioon tugevdamist kunstlikult ...