Search
Now showing items 1-10 of 545
Items matching your query
Seleeniga rikastatud kanamunad
(2012)
Seleen on väga oluline toitaine. Seleeni puudus on seotud inimese immuunsüsteemiga ja põhjustab suuremat vastuvõtlikust erinevate haiguste suhtes. Se keskmine sisaldus vereseerumis peaks olema 80-120 mikrogrammi liitri ...
Tartu kaubandusvõrgus müüdavate sulatatud juustude mikrobioloogiline uuring
(2012)
Praktiliselt kõik toiduained, välja arvatud steriliseeritud, sisaldavad erineval määral mikroorganisme või nende toksiine. Mikroorganismide hulgas võivad olla patogeensed bakterid, mis võivad põhjustada erinevaid haigusi ...
Hobuste Rakendisport Eesti Vabariigis
(2013)
Käesoleva magistritöö eesmärgiks oli anda ülevaade Eesti rakendispordi hetkeseisust ning tutvustada laiemale üldsusele Eestis populaarsust koguvat spordiala.
Tulemuste saamiseks ja järelduste tegemiseks viidi läbi küsitlus ...
Narva ja Kunda populatsioonidest pärit lõhe (Salmo Salar L.) noorkalade kasvatamine Põlula Kalakasvatuskeskuses
(2012)
Käesoleva bakalaureusetöö eesmärgiks oli uurida võrdlevalt Narva ja Kunda jõest pärit sugukalade kasvu, suurust, viljakust ja suguproduktide kvaliteeti ning noorkalade kasvu ja ellujäämust. Selleks analüüsiti emaskalade ...
Toidutööstuse seadmete, töövahendite ja pindade puhastamise ning desinfitseerimise juhend
(Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 2018)
Sõltuvalt ettevõtte tegevuse eripärast ja sellega kaasnevatest riskidest peavad hooned ja sisseseade olema planeeritud nii, et oleksid tagatud järgmised põhimõtted:
• Toidu saastumise võimalus on viidud miinimumini kogu ...
Toiduohutuse nõuded toidu veol
(Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, 2018)
Nii toidutoorme vedu ettevõttesse kui ka valmistoodete vedu ettevõttest välja võib toimuda veovahendiga, mille veoruumis on toidu omaduste säilitamiseks vajalikud tingimused ja kus toit ei saastu ega halvene selle omadused. ...
Jõevähi (Astacus astacus L.) viljakus Eesti veekogudes, selle sõltumine vähi suurusest ja lapihaiguse mõju viljakusele
(2012)
Käesoleva bakalaureusetöö eesmärgiks oli uurida jõevähi viljakust ja seda mõjutavaid
tegureid. Töö käigus määrati vähkide viljakus erinevates veekogudes, selgitati välja viljakuse
seos vähi pikkusega ning hinnati ...
Olulised toidupatogeenid : ohtlikkus, kasvuparameetrid, ohjamise võimalused
(Eesti Maaülikool, 2019)
Toidupatogeenide all mõeldakse baktereid, mikroskoopilisi seeni, nt hallitusseeni, viiruseid,
prioone ja algloomi, mis võivad erinevatel põhjustel toitu sattuda, reeglina toidus paljuneda
ja/või toksiine toota ning teatud ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa. (täiendatud ja parandatud väljaanne) : mikrobiolooglised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule. Käesolev juhend ...
Campylobacter spp. in Estonian Broiler Chicken Production Chain and the Co Effect of Pro- and Prebiotics on the Campylobacter spp. Strains in vitro
(Eesti Maaülikool, 2010)
Termofiilsed kampülobakterid on sagedased akuutse gastroenteriidi tekitajad inimestel. Kampülobakterenteriiti haigestumise peamisteks põhjusteks on ebapiisavalt kuumtöödeldud või kuumtöötluse järgselt kampülobakteritega ...