Search
Now showing items 1-10 of 28
Items matching your query
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa. (täiendatud ja parandatud väljaanne) : mikrobiolooglised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule. Käesolev juhend ...
Ternespiima osakeste suurusjaotuse ja tehnoloogilise töötlemise võimaluste uurimine
(2012)
Magistritöö kirjanduse ülevaates kirjeldatakse erinevaid ternespiima töötlemise tehnoloogiaid
ja tehnoloogilisi lahendusi, tagades ternespiima bioaktiivsete omaduste säilimise ning
uuritakse ternespiima koostist ja selle ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa : mikrobioloogilised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule.
Sageli on ...
Toidu säilimisaja määramine. 1. osa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
Juustude soolamine ja soola mõju kvaliteedile
(BioCC, 2017)
Toiduainete valmistamisel ja säilitamisel kasutatakse
söögisoola, mis jaguneb peensoolaks, jämesoolaks,
meresoolaks, nitritsoolaks ja madala naatriumi
sisaldusega soolaks.
Peen sool on puhas sool toiduainete ...
Vadaku kääritamise võimalused, vadakuõlle valmistamise tehnoloogia väljatöötamine
(2012)
Käesoleva töö eesmärk oli uurida vadaku kääritamise võimalusi ja välja töötada vadakuõlle valmistamise tehnoloogia.
Kirjanduse ülevaates toodi välja üldised vadaku kasutamise võimalused ja pikemalt käsitleti vadakujookide ...
Terve loom ja tervislik toit : konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2018" artiklite kogumik
(Eesti Maaülikool, 2018)
Armas lugeja!
Ligemale kümme aastat tagasi ütles direktor Toomas Tiirats veterinaarmeditsiini
ja loomakasvatuse instituudi teadusürituse eel meediale: “Usume, et teadmiste- ja
tehnoloogiapäev annab palju uusi ja häid ...
Lactose Clustering and Crystallisation - Experimental Investigation of Pure Solution and Ricotta Cheese Whey
(Eesti Maaülikool, 2017)
Crystallisation is the main process in lactose production technology. It consists of several steps including formation of primary clusters of molecules, nucleation, growth of nuclei, and further formation of crystals. The ...
Terve loom ja tervislik toit : konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2019" artiklite kogumik
(Eesti Maaülikool, 2019)
Hea kolleeg!
Tere tulemast Tartusse! Käes on järjekordne konverents „Terve loom ja tervislik toit“.
Kui eelmisel aastal tähistasime 170 aastat veterinaarhariduse andmisest Tartus, siis
tänavu saame tagasi vaadata ...
Toiduainete tehnoloogia
(Audiomeister, 2017)
Toiduainetööstus annab suure osa Eesti rahvuslikust koguproduktist ja
on toidu tooteahelas (toore-töötlemine-turustus) kõige olulisemaks lisandväärtuse
loojaks. Sellele vaatamata puudub senini eestikeelne toiduainete
...