Search
Now showing items 1-10 of 277
Items matching your query
Tartu kaubandusvõrgus müüdavate sulatatud juustude mikrobioloogiline uuring
(2012)
Praktiliselt kõik toiduained, välja arvatud steriliseeritud, sisaldavad erineval määral mikroorganisme või nende toksiine. Mikroorganismide hulgas võivad olla patogeensed bakterid, mis võivad põhjustada erinevaid haigusi ...
Hobuste Rakendisport Eesti Vabariigis
(2013)
Käesoleva magistritöö eesmärgiks oli anda ülevaade Eesti rakendispordi hetkeseisust ning tutvustada laiemale üldsusele Eestis populaarsust koguvat spordiala.
Tulemuste saamiseks ja järelduste tegemiseks viidi läbi küsitlus ...
Lehmade söömiskäitumine
(2012)
Hinnata individuaalsete lehmade söömust karjamaal on raske ja ebausaldusväärne.
Täisratsioonilise segasööda korral tekib tõenäoliselt vähem segadusse ajavaid muutujaid, nii
et hinnates söömust söödalavalt suutäite arvu ...
Ternespiima osakeste suurusjaotuse ja tehnoloogilise töötlemise võimaluste uurimine
(2012)
Magistritöö kirjanduse ülevaates kirjeldatakse erinevaid ternespiima töötlemise tehnoloogiaid
ja tehnoloogilisi lahendusi, tagades ternespiima bioaktiivsete omaduste säilimise ning
uuritakse ternespiima koostist ja selle ...
Probiootikumid vasikate söödaratsioonides
(2012)
Probiootikumide kasutamise traditsioonid on pikad. Probiootikume sisaldavaid fermeteeritud
toiduaineid on inimtoitumisel kasutatud aastasadu, enamus sellest ajast siiski
alateadlikult. Seoses mikrobioloogiateaduse arenguga, ...
Daugava lõhekarja geneetiline iseloomustus ja sobivus Pärnu jõe hävimisohus lõhepopulatsiooni taastamiseks
(2015)
Suurima taastootmispotenstiaaliga Pärnu jõe lõhepopulatsioon on hävimisohus, mille
põhjuseks on eelkõige Sindi tammi poolt tõkestatud juurdepääs koelmutele. Seetõttu
vajab Pärnu lõhepopulatsioon tugevdamist kunstlikult ...
Digitaalse mikroskoopia kasutamine sealiha struktuuri ja liha kvaliteedi uuringutes
(2012)
Liha kvaliteet on kõigi tema omaduste ja näitajate summa, mis on olulised selle toiteväärtuse, vastuvõetavuse, inimese tervise ja liha töötlemise seisukohalt. Üldiselt võib liha kvaliteeti mõjutavad tegurid kogu tootmisahelas ...
Toxoplasma gondii Seroprevalence in Cats in Estonia
(2014)
Toxoplasma gondii (T. gondii) is a cosmopolitan zoonotic parasite that can infect a wide
variety of host species and cause a potentially fatal disease called toxoplasmosis. The cat is
considered to be the most important ...
PIT märgise mõju jõevähk (Astacus astacus L.) ellujäävusele
(2014)
Käesoleva magistritöö eesmärgiks oli hinnata mikrokiipide ehk PIT märgiste mõju jõevähi
(Astacus astacus L.) ellujäävusele sõltuvalt vähi suurusest, soost, jäsemete puudumisest ja
lapihaigusest.
Kiibistamise mõju ...
Lehma udara piima leket mõjutavad tegurid
(2013)
Robotlüpsi kasutusele võtuga on hakatud lüpsilehmadel täheldama sagedasemat piima lekke esinemist. Antud lõputöö eesmärk oli uurida piima lekke seost ja piima toodangu näitajatega. Eesmärgiks oli teha kindlaks piima lekke ...