Search
Now showing items 1-10 of 13
Items matching your query
Olulised toidupatogeenid : ohtlikkus, kasvuparameetrid, ohjamise võimalused
(Eesti Maaülikool, 2019)
Toidupatogeenide all mõeldakse baktereid, mikroskoopilisi seeni, nt hallitusseeni, viiruseid,
prioone ja algloomi, mis võivad erinevatel põhjustel toitu sattuda, reeglina toidus paljuneda
ja/või toksiine toota ning teatud ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa. (täiendatud ja parandatud väljaanne) : mikrobiolooglised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule. Käesolev juhend ...
Toidu säilimisaja määramine. 2. osa : mikrobioloogilised näitajad toidugruppide kohta
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule.
Sageli on ...
Toidu säilimisaja määramine. 1. osa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
Toidu säilimisaja määramine. 3. osa : toidu säilitamisnõuded toidugruppide kaupa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2020)
Toidu käitlejal on kohustus tagada toidu ja selle käitlemise nõuetekohasus ning käitleja peab kasutama kõiki võimalusi nõuetekohasuse tagamiseks, muuhulgas ka säilitamisnõuetele vastavuse tagamiseks. Toidu säilitamisnõuded ...
Campylobacter spp. in Poultry and Raw Poultry Meat Products in Estonia With Special Reference to Subtyping and Antimicrobial Susceptibility
(Eesti Maaülikool, 2008)
Kampülobakterid on üle maailma levinud nii loomade kui inimeste populatsioonis. Kuigi patogeeni ülekande teatud aspektid on seniajani teadmata, on toimunud suur edasiminek nende reservuaaride ja infektsiooni üldise leviku ...
A-hepatiidi viirus toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2020)
A-hepatiit on väga nakkav, haiguse peiteperiood on keskmiselt 28-30 päeva.
A-hepatiit on üle maailma levinud haigus, mis võib esineda nii üksikjuhtumite kui ka haiguspuhangutena. Eestisse tuuakse A-hepatiit eelkõige ...
Noroviirused toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2020)
Noroviirused on kõige sagedasemad mitte-bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustajad maailmas. Haiguse inkubatsiooniperiood on 10 kuni 50 tundi, keskmiselt 24 tundi. Kõige iseloomulikumateks haigustunnusteks on iiveldus ...
Staphylococcus aureus toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2019)
Haigus ja nakatumine. Staphylococcus aureus (S. aureus) on oluline seetõttu, et võib toota enterotoksiine, mis põhjustavad sageli
toidumürgistusi. Inimeste haigestumine toimub toksiinidest saastunud toidu söömise ...
Campylobacter spp. toidupatogeenina
(Eesti Maaülikool, 2019)
Haigus ja nakatumine. Campylobacter spp. (edaspidi kampülobakter) on kõige sagedasem toidutekkeliste bakteriaalsete gastroenteriitide
põhjustaja Eestis ja Euroopa Liidus.
Kamülobakterenteriidi tavapärased sümptomid on ...