Digital Resources
Recent Submissions
-
Organic Farming Research in Estonia
(Estonian University of Life Sciences, 2013)The growth of organic farming in Estonia has been rapid in recent decades. To support this development various research projects have been conducted but still a lot of new knowledge is needed to improve the performance ... -
Mahetoidu eelised ja mõju tervisele
(Eesti Maaülikool, 2022)Tarbijad ostavad mahetoitu peamiselt tervislikkuse pärast. Paljud põllumajanduses ja toidutootmises kasutatavad kemikaalid võivad olla tervisele kahjulikud ja ka seda tuleb toidu kvaliteedi hindamisel arvestada. Seepärast ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [lisaained]
(Eesti Maaülikool, 2011)Sünteetilisi pestitsiidide ehk taimekaitsevahendeid mahepõllumajanduses ei kasutata – see on ka üks olulisemaid erinevusi mahe- ja tavatoidu vahel. Igal aastal korraldatakse Euroopa riikides (sh Eestis) taimekaitsevahendite ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [piim ja liha]
(Eesti Maaülikool, 2011)Lisaks tootmisviisile sõltub piima ja liha kvaliteet suurel määral looma tõust, vanusest, söötmisest, laktatsioonifaasist, keskkonnateguritest (kliimast, lüpsitehnoloogiast ja ajast). Tähtsal kohal on karjatamine, mis ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [köögiviljad ja puuviljad]
(Eesti Maaülikool, 2011)Inimese tervisele on väga tähtsad bioaktiivsed ühendid, nagu nt polüfenoolid (sh. flavonoidid), karotenoidid ja C-vitamiin. Nad toimivad antioksüdantidena, immuunsüsteemi tugevdajatena, samuti kaitsevad infektsioonide ...