Units
Sub-communities
Recent Submissions
-
Ökoloogiline taaskasutav põllumajandus : juhend tootjatele ja nõustajatele
(Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, 2013)Vaatamata paljudele meetmetele ei vähene Läänemere eutrofeerumine ja meie ökosüsteemide vastupanuvõime on ohus. Sellises olukorras pole lahenduseks tavapärased meetmed, tarvis on uut lähenemist. BERAS (Baltic Ecological ... -
Organic Farming Research in Estonia
(Estonian University of Life Sciences, 2013)The growth of organic farming in Estonia has been rapid in recent decades. To support this development various research projects have been conducted but still a lot of new knowledge is needed to improve the performance ... -
Liisi’s Farm
(Estonian University of Life Sciences, 2012)Liisi is a five year old farmer’s daughter, with fair hair in cheerful little plaits. She lives in the large yellow farmhouse of Mäe farm, together with her mother and father, her older sister Krõõt and older brother Tõnu. ... -
Liisi talu
(Eesti Maaülikool, 2012)Liisi on heledapäine kahe rõõmsa kikkis patsiga viieaastane talutüdruk. Mäe talu avaras kollases elumajas elab ta koos oma ema ja isa, vanema õe Krõõda ning vanema venna Tõnuga. Maja taga on õuna- ja marjaaed. Üle õue ... -
The digital archive EMU DSpace: [presentation]
(Estonian University of Life Sciences Library, 2023)The presentation took place on March 21st, 2023 during an online data management course titled 'Repositories and HPCs in Estonia', which was organized by ELIXIR-Estonia. -
Mahe- ja tavatoidu kvaliteet ja mõju tervisele
(Eesti Maaülikool, 2011)Mahepõllumajanduslikke meetodeid peetakse keskkonnasõbralikeks peamiselt selle tõttu, et nende aluseks on kooskõla loodusega ja sünteetiliste kemikaalide kasutamise vältimine. Tänaseks päevaks on palju tõendeid selle ... -
Mahetoidu eelised ja mõju tervisele
(Eesti Maaülikool, 2022)Tarbijad ostavad mahetoitu peamiselt tervislikkuse pärast. Paljud põllumajanduses ja toidutootmises kasutatavad kemikaalid võivad olla tervisele kahjulikud ja ka seda tuleb toidu kvaliteedi hindamisel arvestada. Seepärast ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [lisaained]
(Eesti Maaülikool, 2011)Sünteetilisi pestitsiidide ehk taimekaitsevahendeid mahepõllumajanduses ei kasutata – see on ka üks olulisemaid erinevusi mahe- ja tavatoidu vahel. Igal aastal korraldatakse Euroopa riikides (sh Eestis) taimekaitsevahendite ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [piim ja liha]
(Eesti Maaülikool, 2011)Lisaks tootmisviisile sõltub piima ja liha kvaliteet suurel määral looma tõust, vanusest, söötmisest, laktatsioonifaasist, keskkonnateguritest (kliimast, lüpsitehnoloogiast ja ajast). Tähtsal kohal on karjatamine, mis ... -
Miks eelistada mahetoitu? : [köögiviljad ja puuviljad]
(Eesti Maaülikool, 2011)Inimese tervisele on väga tähtsad bioaktiivsed ühendid, nagu nt polüfenoolid (sh. flavonoidid), karotenoidid ja C-vitamiin. Nad toimivad antioksüdantidena, immuunsüsteemi tugevdajatena, samuti kaitsevad infektsioonide ... -
Meie ühine meri
(Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus; Eesti Maaülikool, 2013)Simon läks just uude kooli, kus tema klassikaaslased ja õpetajad räägivad palju toidust ja ”Puhta Läänemere menüüst”. Simoni arvates on see teema veidi imelik, kuid tema ja ta klassikaaslased saavad põneva ülesande. Nad ... -
Sediment nitrogen transformations during an ice-free winter in a large, shallow, eutrophic lake
(Estonian University of Life Sciences, 2022)Objectives: 1. Characterize and quantify water column nitrogen (N) cycling rates in lakes Peipsi and Võrtsjärv (Estonia) a. Ammonium (NH4+) uptake and regeneration b. Nitrification 2. Characterize and quantify ... -
Three years into studying N cycling in lakes Peipsi and Võrtsjärv - where we stand, and what’s next : [presentation]
(Estonian University of Life Sciences, 2021)Objectives: 1. Characterize and quantify water column nitrogen (N) cycling rates in lakes Peipsi and Võrtsjärv a. Ammonium (NH 4 ++) uptake and regeneration b. Nitrification 2. Characterize and quantify sediment water ... -
Generalist invasion in a complex lake food web
(Wiley, 2023)Invasive species constitute a threat not only to native populations but also to the structure and functioning of entire food webs. Despite being considered as a global problem, only a small number of studies have quantitatively ... -
Strong temporal variation of consumer δ13C value in an oligotrophic reservoir is related to water level fluctuation
(Nature Portfolio, 2023)Using stable carbon and nitrogen isotope analysis (δ 13 C and δ 15 N) to assess trophic interactions in freshwater ecosystems is a well established method, providing insight into ecosystem functioning. However, the spatial ... -
How to find a relevant journal?
(Estonian University of Life Sciences, 2023)The seminar "How do I choose a good journal wisely? Some aspects of open-access publishing" was conducted by Paulina Milewska | ELSEVIER | Customer Consultant for CE Europe ScienceDirect | Scopus | Mendeley • Choosing ... -
Lake Peipsi 2022 (Phytoplankton samples)
(2022)Method: Phytoplankton samples were preserved in Lugol’s (acidified iodine) solution and counted under an inverted microscope (Utermöhl, 1958). 3-10 ml of preserved sample was settled overnight and counted in random fields ... -
Lake Peipsi 2021 (Phytoplankton samples)
(2021)Method: Phytoplankton samples were preserved in Lugol’s (acidified iodine) solution and counted under an inverted microscope (Utermöhl, 1958). 3-10 ml of preserved sample was settled overnight and counted in random fields ... -
Changes in nutrient concentration and water level affect the microbial loop: a multi-seasonal mesocosm experiment
(Springer, 2023)Eutrophication and lake depth are of key importance in structuring lake ecosystems. To elucidate the effect of contrasting nutrient concentrations and water levels on the microbial community, we manipulated water depth and ... -
Teadusandmete haldamisest ja avaldamisest
(Eesti Maaülikooli raamatukogu, 2023)9. märtsil 2023. aastal toimunud seminaril "Teadusandmete säilitamine ja andmehaldusplaanide koostamine" esitatud ettekanne. Seminari eesmärk oli: - tutvustada uurimisandmete kogumise, säilitamise ja kättesaadavaks ...