1. Bakalaureusetööd
Selle kollektsiooni püsiv URIhttp://hdl.handle.net/10492/2497
Sirvi
Sirvi 1. Bakalaureusetööd Märksõna "antotsüaniinid" järgi
Nüüd näidatakse 1 - 1 1
Tulemused lehekülje kohta
Sorteerimisvalikud
Kirje Kuslapuu marjade väärindamise võimalused toiduainetööstuses(Eesti Maaülikool, 2025) Liiva, Sander; Rätsep, Reelika (juhendaja); Polikarpus, Annemari (juhendaja); Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolSinise kuslapuu (Lonicera caerulea L.) on põhjapoolkeral laialt levinud, kuid üldsuse poolt vähetuntud ja alakasutatud taim. Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on vastupidav muutlikule kliimale. Marjad valmivad varakevadel ning on rikkad mitmete bioaktiivsete ühendite poolest. Käesoleva bakalaureusetöö eesmärk on anda kirjanduse põhjal ülevaade sinise kuslapuu marjade töötlemise mõjust bioaktiivsete ühendite sisaldusele ja nende säilivusele. Leida kasutusvõimalusi kuslapuu marjadest valmistatud toodetele ning nende lisamise mõjust toiduainete koostisesse. Lähtudes erinevatest kirjandusallikatest võib järeldada, et kuslapuu marjadest valmistatud pulbritel ja ekstraktidel on kasutusotstarbeid erinevate piimatoodete rikastamisel. Samuti on marjad sobilikud mahlade ja veinide valmistamiseks.
