Otsi
1.-10. nimetus 21-st
Eesti vutikasvatuse ja eesti vutitõu aretuse ajalugu : Eesti vutikasvatuse 40. ja eesti vutitõu 30. juubeliks
(Coifield ja Kalmare, 2017)
Eesti vutikasvatuses saab käesoleval aastal täis 40 aastat. 1977. a.
asutati Kaiavere vutifarm ja alustati tööstuslikku vutimunade ja vutiliha
tootmist. 1977. aastat tuleb lugeda ka eesti vutitõu aretamise algaastaks.
Eesti ...
Kõrge patogeensusega lindude gripi riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2017)
Lindude gripp (LG) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne ortomüksoviroos, millele on
vastuvõtlikud nii mets- kui kodulinnud ning mis ohustab ka imetajaid, sh inimest. LG viirusega
(LGV) nakatunud lindudel ...
Newcastle'i haiguse riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2013)
Newcastle’i haigus (NH) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne lindude paramüksoviroos,
millele on vastuvõtlikud nii mets- kui kodulinnud. Haiguse tekitajaks on Paramyxoviridae
sugukonna Paramyxovirinae alamsugukonna ...
Kõrge patogeensusega lindude gripi riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2013)
Lindude gripp (LG) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne ortomüksoviroos, millele on
vastuvõtlikud nii mets- kui kodulinnud ning mis ohustab ka imetajaid, sh inimest. LG viirusega
(LGV) nakatunud lindudel võib haigus ...
Suu- ja sõrataudi riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2012)
Suu- ja sõrataud (SST) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne pikornaviroos, mis ohustab nii kodu- kui uluksõralisi. Haigestunud loomal tekivad haavanduvad villid suuõõne ja keele limaskestal, ninapeeglil, sõrapiirkonnas ...
Lääne-Niiluse palaviku riskiprofiil Eestis
(Eesti Maaülikool, 2014)
Käesolev riskiprofiil on koostatud Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse
instituudis Põllumajandusministeeriumi tellimusel rakendusuuringu „Ohtlike loomataudide ja
zoonooside riskihinnangud ...
Toidu säilimisaja määramine. 1. osa
(Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
Mahepõllumajanduslik piimakarjakasvatus
(Põllumajandusministeerium, 2011)
Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses
lähtutakse eelkõige loomade heaolust.
Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid
elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada.
Loomad peavad saama ...
Terve loom ja tervislik toit : konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2018" artiklite kogumik
(Eesti Maaülikool, 2018)
Armas lugeja!
Ligemale kümme aastat tagasi ütles direktor Toomas Tiirats veterinaarmeditsiini
ja loomakasvatuse instituudi teadusürituse eel meediale: “Usume, et teadmiste- ja
tehnoloogiapäev annab palju uusi ja häid ...
Veise- ja lambarümpade algtöötlemine ja klassifitseerimine SEUROP-süsteemi põhiselt
(Eesti Maaülikool, 2006)
Käesoleva brošüüri eesmärgiks on anda lugejale ülevaade veiste ja lammaste tapaeelse pidamise,
tapale vedamise, rümpade algtöötlemise nõuetest, rümbakorrastuse standardist ning selle järgimise
olulisusest, Euroopa Liidu ...