Show simple item record

dc.contributor.advisorKarp, Kadri
dc.contributor.authorEliaser, Eveli
dc.date.accessioned2016-05-30T06:11:52Z
dc.date.available2016-05-30T06:11:52Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10492/2853
dc.description.abstractJärgnevas uurimustöös antakse ülevaade külmakindlamatest viinapuu sortidest avamaa tingimustes ja kuidas mõjutab sordi omapära saagi valmimisele. Antud uurimustöö eesmärk on välja selgitada sordiomaduste mõju viinamarjade küpsusparameetritele ja kvaliteedile. Katsesortideks on ’Hasanski Sladki’, ’Zilga’, ’Rondo’, ’Kuzminski Sinii’, ’Jubilei Novgoroda’, ’Supaga’, ’Guna’ ja ’Korinki Russkij’. Põhjamaises kliimas on probleemiks viljade valmimine, mis mõjutab oluliselt hapete ja mahla kuivaine sisaldust. Viljades on kõrge orgaaniliste hapete sisaldus ja madal mahla kuivaine sisaldus. Kliima ja ilmastikutingimused on olulised tegurid, mis mõjutavad viinapuu kasvu ja viljade kvaliteeti, aga kasutades erinevaid kasvatusvõtteid, annab see võimaluse mõjutada viljade valmimist. Katseaastal saavutasid lauaviinamarjaks sobiva Brixi kõik katses olnud sordid, veiniviinamarjaks soovitusliku küpsusasteme saavutasid ’Hasanski Sladki’, ’Korinki Russkij’ ja ’Jubilei Novgoroda’.est
dc.description.abstractThe aim of this study is to provides an overview of the cooler vine cultivar open field conditions and how a cultivars of fruit ripen. This research’s aims is to identify the impact on of the cultivar variety properties characteristics grape ripeness and quality parameters. Experimental cultivars are ’Hasanski Sladki’, ’Zilga’, ’Rondo’, ’Kuzminski Sinii’, ’Jubilei Novgoroda’, ’Supaga’, ’Guna’ and ’Korinki Russkij’. In cool northern climates have a problem of fruit ripening, which significantly affects the acidity and content of soluble solids. Climate and weather conditions are main important factors influencing grapevine growth and fruit quality but also there are a number of different cultivation techniques that have an impact on grape ripening. The recommended wine grapes reached the threshold of 20 ° Brix ’Hasanski Sladki’ and 'Jubilei Novgoroda’. The rest of the cultvars ’Supaga ',' Guna ',' Kuzminski Sinii 'and' Zilga were given the minimum dimension, but all of them reached the table grape threshold 14 oBrix.eng
dc.subjectviinamariEST
dc.subjectkvaliteetEST
dc.subjectkuivaineEST
dc.subjectviinapuuEST
dc.subjectbakalaureusetöödEST
dc.titleViinamarjade kvaliteetest
dc.title.alternativeThe Quality of the Grapeseng
dc.typeBachelor Thesis
dc.date.defensed2016-06-01


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
All items in EMU digital archive DSpace are protected by original copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.