Search
Now showing items 1-10 of 12
Kasvukoha mõju viinapuude (Vitis sp.) saagi kvaliteedile
(2014)
Sorte ʼHasanski Sladkiʼ ja ʼZilgaʼ on Eestis juba pikemat aega katsetatud, samuti on mõlemad sordid levinud Eesti koduaedades. Põhjamaades on avamaa viinamarjakasvatuses probleemiks marjade ebapiisav küpsemine, sellest ...
Viinapuude (Vitis) lõikusviiside mõju saagi valmimisele
(2013)
Magistriöö eesmärgiks oli välja selgitada lõikamise aja (kevad ja sügis) ja viisi (pikk ja lühike) mõju sordi ’Hasanski Sladki’ viljade valmimisele. Kuna eestis on tõsiseks probleemiks kevadised öökülmakahjustused, oli ...
Viinapuu (Vitis sp) lehtede biokeemiliste ühendite sisaldus sõltuvalt sordist, korjamise ajast ja kasvukohast
(Eesti Maaülikool, 2019)
Viinamarjakasvatuse kõrvalsaaduseks on viinapuu lehed, mis eemaldatakse marjade
värvumise alguses vilikondade ümbert kvaliteetse saagi saamiseks. Viinapuude lehtedest
saab aga valmistada erinevaid tooteid ja lehed on ...
Kevad- ja sügiskatete mõju viinapuude (Vitis) saagi tehnoloogilisele küpsusele
(Eesti Maaülikool, 2019)
Viinamarjade küpsus saagikoristusel määrab veini stiili ning kvaliteedi. Tehnoloogilist
küpsust hinnatakse marjamahla kuivaine, orgaaniliste hapete ja pH sisalduse põhjal.
Varasem katsetöö Eestis on näidanud, et jaheda ...
Fenoolsete ühendite sisaldus viinapuu (Vitis) saagis sõltuvalt kasvukeskkonnast
(Eesti Maaülikool, 2018)
Viinapuu hübriidsortide kasvatamine on Eesti kliimas alles uus tootmisala ja seetõttu
napib kogemusi tootjatel ja vähe on ka katsetulemusi ning andmeid saagi biokeemilise
koostise kohta. Lähtudes eelnevatest uuringutest ...
Fenoolide sisaldus ja antioksüdatiivne aktiivsus aroonia (Aronia Melanocarpa) ja viinamarja (Vitis) veinis
(Eesti Maaülikool, 2018)
Arooniates ja viinamarjades on rohkesti fenoolseid ühendeid, millel on potentsiaalne
positiivne mõju inimese tervisele. Fenoolsete ühendite sisalduse poolest ületab must
aroonia mitmeid rohkem tuntud kultuure. Eestis ...
Viinamarjade küpsusparameetrid sõltuvalt sordist ja suvekatetest
(Eesti Maaülikool, 2018)
Veiniviinamarjade tehnoloogilist küpsust ja sobivust veiniks hinnatakse marjamahla
kuivaine ja orgaaniliste hapete sisalduse järgi, millest sõltub veini kvaliteet. Senine
katsetöö on näidanud, et Eestis sobivad avamaal ...
Genotüübi ja kasvukoha mõju lauaviinamarjade kvaliteedile katmikala tingimustes
(Eesti Maaülikool, 2017)
Viinamarjakasvatuse vastu tuntakse järjest suurenevat huvi, kuid katmikala tingimustesse
sobivate lauamarjade valik on limiteeritud ning seega on käesolevas töös uuritud erinevate
sortide käitumist ja kvaliteeti katmikalal ...
Terroir mõju haiguste levikule ja saagi kvaliteedile viinapuu (Vitis) istandikes
(Eesti Maaülikool, 2017)
Viinapuu on Eesti puuviljaistandikes uus kultuur ja ei ole veel teada, missugused sordid on
sobivad ning missugused kahjustajad võivad saada probleemideks. On teada, et veinimarjade
tootmist mõjutavad paljud erinevad ...
Defoliatsiooni mõju veiniviinamarjade küpsusparameetritele
(2015)
Magistritöö eesmärgiks oli selgitada lehtede eemaldamise mõju veiniviinamarja sortide
`Hasanski Sladki` ja `Zilga` küpsusparameetritele. Magistritöös püstitatud hüpoteesiks oli, et
lehtede eemaldamisega saavutatakse parem ...