Sub-communities

Recent Submissions

  • Mahepõllumajanduslik seakasvatus 

    Leming, Ragnar (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja) (Põllumajandusministeerium, 2005)
    Mahepõllumajanduslikus loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama võimalikult ...
  • Mahepõllumajanduslik seakasvatus 

    Mikk, Merit (toimetaja); Vetemaa, Airi (toimetaja) (Põllumajandusministeerium, 2010)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama ...
  • Mahepõllumajanduslik piimakarjakasvatus 

    Leming, Ragnar (koostaja); Sonets, Aive (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja) (Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, 2016)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama ...
  • Mahepõllumajanduslik piimakarjakasvatus 

    Leming, Ragnar (koostaja); Sonets, Aive (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja) (Põllumajandusministeerium, 2011)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama ...
  • Mahepõllumajanduslik piimakarjakasvatus 

    Sonets, Aive (koostaja); Leming, Ragnar (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja) (Põllumajandusministeerium, 2009)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama ...
  • Mahepõllumajanduslik lihaveisekasvatus 

    Külvet, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja); Vessart, Leino (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja) (Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, 2016)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama võimalikult ...
  • Mahepõllumajanduslik lihaveisekasvatus 

    Külvet, Airi (koostaja); Vessart, Leino (koostaja); Vetemaa, Airi (koostaja); Mikk, Merit (koostaja) (Põllumajandusministeerium, 2011)
    Mahepõllumajanduslikus ehk ökoloogilises loomakasvatuses lähtutakse eelkõige loomade heaolust. Loom ei ole mitte pelgalt tootmisvahend, vaid elusolend, kelle loomulikke vajadusi tuleb arvestada. Loomad peavad saama ...
  • Loomaparasiitide eestipärased perekonnanimetused 

    Järvis, Toivo (koostaja) (2016)
    Senises eestikeelses erialakirjanduses on loomade parasitaarhaiguste tekitajaid nimetatud erinevalt. Väga sageli aga eestipärane nimetus hoopiski puudub ja läbi tuleb ajada ladinakeelse terminiga. Käesolev eestipärane ...
  • Loomaparasiitide nimetused 

    Järvis, Toivo (koostaja) (2015)
    Uurimusega saab laiale kasutajate ringile loodud veterinaarparasitoloogia eriosa terminite andmebaas.Selgub eestikeelsete põhimõistete olemasolu ja luuakse eelduse loomaparasiitide eestikeelsete nimetuste väljamõtlemiseks ...
  • Veterinaarparasitoloogia terminid 

    Järvis, Toivo (koostaja) (2014)
    Käesoleva terminite kogu koostamise põhieesmärgiks on eestikeelse oskussõnavara edasiarendamine. Terminite tähenduste täpne teadmine on eduka õppe- ja teadustöö eelduseks. Kahjuks on võõrsõnade leksikoni tüüpi sõnaraamatutes ...
  • Lihatehnoloogia praktilised tööd 

    Tepper, Marek; Lüdikainen, Kamilla; Luht, Kristi; Soidla, Riina; Kerner, Kristi (Innove, 2013)
    Toidu tooteahel põhilülid on toorme tootmine, töötlemine, turustamine ja tarbimine ning selle ahela edukus sõltub eelkõige tarbijast, kes ostes toiduaineid rahastab kõiki neid lülisid. Tarbija toidueelistused on aga ...
  • Quality of organic vs. conventional food and effects on health : report 

    Matt, Darja; Rembialkowska, Ewa; Luik, Anne; Peetsmann, Elen; Pehme, Sirli (Estonian University of Life Sciences, 2011)
    Organic methods in farming are considered as environment friendly, mainly due to a fundamental principle of harmonious cooperation with nature and the lack of chemization. There is already a lot of evidence that the ...
  • Campylobacter spp., Listeria monocytogenes'e ja Shiga-toksiine tootva Escherichia coli'ga seonduvate toiduohutuse riskide hindamine Eestis 

    Roasto, Mati (koostaja); Hörman, Ari (koostaja); Meremäe, Kadrin (koostaja); Kramarenko, Toomas (koostaja); Mäesaar, Mihkel (koostaja); Eesti Maaülikool. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut. Toiduhügieeni osakond (Eesti Maaülikool. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, 2015)
    Ameerika Ühendriikides antud hinnangute alusel põhjustavad 31 peamist toidupatogeeni igal aastal 9,4 miljonit haigusjuhtumit, 55,961 hospitaliseerimist ning 1351 surmajuhtumit (Scallan et al., 2011). Enamik neist ...
  • XIII International Congress in Animal Hygiene, June 17-21, 2007, Tartu, Estonia "Animal health, animal welfare and biosecurity" : proceedings. Volume 2 

    Aland, Anders (editor) (Estonian University of Life Sciences, 2007)
    On behalf of both the Organising Committee and the Scientific Committee, I am pleased to welcome you in Tartu, Estonia, to participate at the XIII International Congress of the International Society for Animal Hygiene ...
  • XIII International Congress in Animal Hygiene, June 17-21, 2007, Tartu, Estonia "Animal health, animal welfare and biosecurity" : proceedings. Volume 1 

    Aland, Anders (editor) (Estonian University of Life Sciences, 2007)
    On behalf of both the Organising Committee and the Scientific Committee, I am pleased to welcome you in Tartu, Estonia, to participate at the XIII International Congress of the International Society for Animal Hygiene ...
  • Toidu säilimisaja määramine. 2. osa : mikrobioloogilised näitajad toidugruppide kohta 

    Laikoja, Katrin; Roasto, Mati (Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
    Toiduainete mikrobioloogiliste kriteeriumite määrus (Euroopa Komisjoni määrus (EÜ) nr 2073/2005 koos muudatustega) kehtestab toiduohutuskriteeriumid ning protsessi hügieenikriteeriumid teatud liiki toidule. Sageli on ...
  • Toidu säilimisaja määramine. 1. osa 

    Roasto, Mati; Laikoja, Katrin (Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool, 2017)
    Käesolev dokument on välja töötatud selleks, et tutvustada toidu säilimisaegade määramise põhimõtteid ning meetodeid. Antakse ülevaade toidus mikroorganismide kasvu mõjutavatest teguritest ning jahetemperatuuridel säilitatavate ...
  • Sõratervishoid 

    Kalmus, Kalmer; Pirkkalainen, Hertta (Eesti Maaülikool, 2017)
    Lüpsilehmade sõrahaigused on Eesti veisekarjades väga levinud haigusrühm. Sõrahaigused põhjustavad valu ning seetõttu mõjutavad nad suurel määral loomade heaolu. Valu tõttu alaneb piimatoodang, loomade sigivus ning ...
  • Lääne-Niiluse palaviku riskiprofiil Eestis 

    Jeremejeva, Julia; Must, Külli; Viltrop, Arvo (Eesti Maaülikool, 2014)
    Käesolev riskiprofiil on koostatud Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudis Põllumajandusministeeriumi tellimusel rakendusuuringu „Ohtlike loomataudide ja zoonooside riskihinnangud ...
  • Newcastle'i haiguse riskiprofiil Eestis 

    Jeremejeva, Julia; Must, Külli; Viltrop, Arvo (Eesti Maaülikool, 2013)
    Newcastle’i haigus (NH) on teatamiskohustuslik väga kontagioosne lindude paramüksoviroos, millele on vastuvõtlikud nii mets- kui kodulinnud. Haiguse tekitajaks on Paramyxoviridae sugukonna Paramyxovirinae alamsugukonna ...

View more


DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
All items in EMU digital archive DSpace are protected by original copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.